De nr. 1 jobsite voor de horeca I Plaats GRATIS vacatures

Kerkschip Antwerpen

Follow
Something About Company

Korte geschiedenis:

Het Kerkschip St.-Jozef werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd uit gewapend beton. Na 1944 deed het tijdelijk dienst als opslagplaats voor steenkool. In 1950 kwam het in bezit van het Aartsbisdom Mechelen dat het verbouwde tot kerkschip. Sinds 2011 wordt het beschermd als varend erfgoed. Door havenuitbreidingen, moest het schip in 2012 verhuizen naar het Houtdok, dichter bij het stadscentrum van Antwerpen.

Van op het kerkschip kijk je op de mooie skyline van Antwerpen met haar nieuwe appartementen, burelen en winkelruimten. Het eilandje heeft haar naam niet gestolen: het oudste havengebied van Antwerpen is omgeven door water. Vandaag is de havenactiviteit meer in het noorden gesitueerd, maar het havengevoel overheerst hier nog steeds. Proef de oude sfeer van de loskade met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Drie vlakbij gelegen publiekstrekkers – het MAS | Museum aan de Stroom, het Red Star Line Museum en het vlakbij gelegen Havenhuis versterken de band tussen de stad en het water en zijn, zoals het Kerkschip vlot bereikbaar met de tram via de recent gerenoveerde Mexicobrug.

De schippersgemeenschap maakt op zeer regelmatige basis gebruik van het kerkschip zoals op zon- en feestdagen met een misviering en aansluitend een aangename babbel en/of lunch in de taverne. Daarnaast vinden er ook culturele activiteiten, cursussen en seminaries plaats en is het Kerkschip ook als feestzaal een zeer geschikte locatie.

Kerkschip Antwerpen heeft 1 job online geplaatst