Bedrijf
Brasserie De Waterkant is op zoek naar versterking! Voor het ontwikkelen en uitbouwen van onze nieuwe brasserie zijn we op zoek naar een Executive Chef. Niets is te zot, we willen ons écht onderscheiden van andere horecazaken. Bij ons kom je voor de beleving, we zijn namelijk gespecialiseerd in het BBQ & Smoke verhaal en bezitten onder meer een buiten BBQ en een buiten bar. Dit allemaal naast het Albertkanaal.
Taken
Als Executive Chef heb je de organisatorische en creatieve eindverantwoordelijkheid over het keukenteam.
- Lead by example: jij bent de drijvende kracht binnen de keuken.
- Je staat in voor het bedenken van de gerechten en opmaken van de recepten. Dit alles binnen de duurzame, circulaire kader. Out of the box, the sky is the limit!
- Je berekent de foodcost en winstmarges.
- Je onderhandelt contracten met leveranciers in samenspraak met de zaakvoerders.
- Je zorgt voor een optimale bezetting in de keuken en maakt de werkplanning van jouw team op in samenspraak met de zaakvoerder.
- Je bent verantwoordelijk voor het aansturen, coachen en motiveren van het voltallige keukenpersoneel. Waar nodig geef je opleiding en/of bijsturing.Je houdt regelmatig bijeenkomsten en trainingen voor het personeel
- Je zorgt ervoor dat de HACCP normen worden nageleefd, en doet de nodige administratie in het logboek.
- Stelt controles in om verspilling van voedsel en voorraden tot een minimum te beperken
Profiel
- Gedreven en passie voor eten
- Creatieve mindset
- Gemotiveerd en flexibel werken, in het weekend en op feestdagen, indien nodig.
- Culinaire graad of certificaat van een centraal erkend culinair instituut of gelijkwaardig
- Minimaal 3 jaar aantoonbare culinaire ervaring in een leidinggevende of managementfunctie met een bewezen staat van dienst als executive chef in de horeca.
- Kennis van restaurant management
- Kan zelfstandig werken
- Basis computervaardigheden, MS Office pakket inclusief Word, Excel.
- Je hebt een goede kennis van de HACCP normen.
- Je bent sterk communicatief in zowel Nederlands als Engels.
- Je kan moeiteloos mensen enthousiasmeren en motiveren.
- Je bent hands-on ingesteld.
- Je bent flexibel en stressbestendig.
- Je bent een expert in foodcost berekening en kostenrapportering.
Aanbod
- Een voltijds contract
- Salaris is in overeenstemming met kwalificaties en ervaring.
- Een gevarieerde functie waarin je de nodige vrijheid krijgt om zelfstandig te werken.
Meer info
- Naam van de zaak Brasserie de Waterkant
- Plaats Grobbendonk
- Straat Herentalsesteenweg 63, Grobbendonk, België